pierś z kurczaka zapiekana w piekarniku



Kalorie:
564.60 kcal
Białko:
88.12 g
Węglowodany:
15.70 g
Tłuszcz:
16.30 g
Kalorii w porcji:
188.20 kcal
Białko w porcji:
29.37 g
Węglowodany w porcji:
5.23 g
Tłuszcz w porcji:
5.43 g
Ilość porcji:
3
Czas:
od 30 do 60 minut
Trudność:
Łatwy
Dodane przez:
Beata

Składniki:
  • Pierś bez skóry z kurczaka - 400 g
  • Ketchup - 20 g
  • Musztarda - 10 g
  • Olej rzepakowy - 10 g
  • Bułka tarta - 10 g
  • Sól - 3 g
  • Pieprz czarny - 2 g
Sposób wykonania:

Pierś pokroić na paseczki, doprawić solą pieprzem wymieszać z ziołami i papryką przykryć folią, włożyć na pół godziny do lodówki.

Piekarnik nagrzać do 200 stopni. 

W misce wymieszać musztardę ketchup, mięso wyciągnąć z lodówki, obtoczyć w sosie. 

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, spryskać olejem, ułożyć mięso posypać bułką tartą.

Zmniejszamy temperaturę do 180 i pieczemy ok 40 minut.

Przepis publiczny dodany 2018-02-23 przez Beata. Id Przepis: 33
* - suma niekompletna jeden ze składników nie posiada tej danej
1 - produkt nie ma informacji o białku
2 - produkt nie ma informacji o tłuszczu
3 - produkt nie ma informacji o węglowodanach

Ile kalorii ma pierś z kurczaka zapiekana w piekarniku oraz inne produkty i przepisy? O tym zawsze dowiesz się na diefit.pl