Sałatka nicejska



Kalorie:
918.64 kcal
Białko:
51.94 g
Węglowodany:
70.45 g
Tłuszcz:
52.34 g
Kalorii w porcji:
229.66 kcal
Białko w porcji:
12.99 g
Węglowodany w porcji:
17.61 g
Tłuszcz w porcji:
13.08 g
Ilość porcji:
4
Czas:
do 30 minut
Trudność:
Łatwy
Dodane przez:
amrugacz

Składniki:
Składniki:
  • Ziemniaki ugotowane - 260 g
  • Pomidor - 500 g
  • Oliwki - 80 g
  • Jajo kurze - 150 g
  • Tuńczyk w wodzie - 100 g
  • Oliwa z oliwek - 24 g
  • Fasola szparagowa - 100 g
Przyprawy:
  • Sól - 0.1 g
  • Pieprz czarny - 0.1 g
Sposób wykonania:

 

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić obrać i pokroić w kostkę. Oliwki i ugotowaną fasolkę przekroić na pół. Jajka ugotować i jedno posiekać w kostkę, a dwa pozostałe pokroić w ćwiartki. Pomidor pokoroić w cząstki.

Połączyć składniki poza jajkami pokrojonymi w ćwiartki. Calość wymieszać, doprawić do smaku, dodać oliwę z oliwek i delikatnie wymieszać. Na wierzchu sałatki ułożyć ćwiartki jajek.

Przepis publiczny dodany 2014-03-17 przez amrugacz. Id Przepis: 16
* - suma niekompletna jeden ze składników nie posiada tej danej
1 - produkt nie ma informacji o białku
2 - produkt nie ma informacji o tłuszczu
3 - produkt nie ma informacji o węglowodanach

Ile kalorii ma Sałatka nicejska oraz inne produkty i przepisy? O tym zawsze dowiesz się na diefit.pl