Ciasto marchewkowe



Kalorie:
2,489.11 kcal
Białko:
43.06 g
Węglowodany:
369.62 g
Tłuszcz:
99.82 g
Kalorii w porcji:
207.43 kcal
Białko w porcji:
3.59 g
Węglowodany w porcji:
30.80 g
Tłuszcz w porcji:
8.32 g
Ilość porcji:
12
Czas:
od 30 do 60 minut
Trudność:
Łatwy
Dodane przez:
Beata

Składniki:
  • Marchew - 300 g
  • Masło ekstra - 100 g
  • Miód pszczeli - 60 g
  • mleko 3,2% - 125 ml
  • Jajo kurze - 100 g
  • Mąka pszenna typ 500 - 250 g
  • Proszek do pieczenia - 2 g
  • Cynamon - 2 g
  • Soda oczyszczona - 2 g
  • Cukier puder - 100 g
Sposób wykonania:

Marchewkę ścieramy na drobnej tarce

Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy wszystkie sypkie składniki, mieszamy

W garnku roztapiamy masło, studzimy lekko, dodajemy miód i skórkę z pomarańczy, studzimy

Następnie wlewamy mleko, dodajemy jajka i wlewamy do miski z suchymi składnikami, dodajemy orzechy, mieszamy łyżką lub mikserem ale tylko do połączenia składników.

Pieczemy ok 45 minut w 180

Przepis publiczny dodany 2018-02-22 przez Beata. Id Przepis: 30
* - suma niekompletna jeden ze składników nie posiada tej danej
1 - produkt nie ma informacji o białku
2 - produkt nie ma informacji o tłuszczu
3 - produkt nie ma informacji o węglowodanach

Ile kalorii ma Ciasto marchewkowe oraz inne produkty i przepisy? O tym zawsze dowiesz się na diefit.pl