Chleb z naczynia żaroodpornego



Kalorie:
2,561.10 kcal
Białko:
72.87 g
Węglowodany:
537.17 g
Tłuszcz:
19.90 g
Kalorii w porcji:
102.44 kcal
Białko w porcji:
2.91 g
Węglowodany w porcji:
21.49 g
Tłuszcz w porcji:
0.80 g
Ilość porcji:
25
Czas:
powyżej 60 minut
Trudność:
Łatwy
Dodane przez:
Beata

Składniki:
  • Mąka pszenna typ 500 - 700 g
  • Drożdże - 75 g
  • Cukier - 2 g
  • Sól - 4 g
  • Olej rzepakowy - 10 g
  • Woda - 500 ml
Sposób wykonania:

Drożdże mieszamy z cukrem i odrobiną wody (tak aby się rozpuściły).

Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy rozpuszczone drożdże i wyrabiamy przez chwilę.

Wyrobione ciasto wkładamy do dużej misy (ciasto będzie rosło) posypujemy mąką przykrywamy ściereczką i wkładamy do lodówki na noc.

Rano wyciągamy ciasto z lodówki, wyrabiamy kilka minut i zostawiamy (już nie w lodówce) na 30 minut.

Piekarnik nagrzewamy do 220 wraz z naczyniem, następnie wkładamy chleb do naczynia przykrywamy, zmniejszamy temperaturę do 200 pieczemy 30 min, następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 20 minut.

Przepis publiczny dodany 2018-02-22 przez Beata. Id Przepis: 32
* - suma niekompletna jeden ze składników nie posiada tej danej
1 - produkt nie ma informacji o białku
2 - produkt nie ma informacji o tłuszczu
3 - produkt nie ma informacji o węglowodanach

Ile kalorii ma Chleb z naczynia żaroodpornego oraz inne produkty i przepisy? O tym zawsze dowiesz się na diefit.pl