Chleb pszenny z czosnkiem



Kalorie:
3,497.13 kcal
Białko:
98.48 g
Węglowodany:
763.48 g
Tłuszcz:
13.07 g
Kalorii w porcji:
139.89 kcal
Białko w porcji:
3.94 g
Węglowodany w porcji:
30.54 g
Tłuszcz w porcji:
0.52 g
Ilość porcji:
25
Czas:
powyżej 60 minut
Trudność:
Łatwy
Dodane przez:
Beata

Składniki:
  • Woda - 500 ml
  • Cukier - 3 g
  • Sól - 6 g
  • Sól - 6 g
  • Drożdże - 50 g
  • Mąka pszenna typ 500 - 1000 g
  • Czosnek - 13 g
Sposób wykonania:

Wszystko razem wyrabiamy ok 10 minut.

Wyrobione ciasto posypujemy mąką przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło

(30-40 minut) Kiedy ciasto już wyrośnie, przekładamy do dwóch mniejszych foremek (keksówek) lub formujemy jeden duży bochenek, kiedy podwoi swoją objętość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 i pieczemy godzinę.

Po upieczeniu chleb studzimy na kratce.

Przepis publiczny dodany 2018-02-23 przez Beata. Id Przepis: 37
* - suma niekompletna jeden ze składników nie posiada tej danej
1 - produkt nie ma informacji o białku
2 - produkt nie ma informacji o tłuszczu
3 - produkt nie ma informacji o węglowodanach

Ile kalorii ma Chleb pszenny z czosnkiem oraz inne produkty i przepisy? O tym zawsze dowiesz się na diefit.pl