Pomidory nadziewane



Kalorie:
1,594.00 kcal
Białko:
50.98 g
Węglowodany:
101.88 g
Tłuszcz:
112.26 g
Kalorii w porcji:
531.33 kcal
Białko w porcji:
16.99 g
Węglowodany w porcji:
33.96 g
Tłuszcz w porcji:
37.42 g
Ilość porcji:
3
Czas:
od 30 do 60 minut
Trudność:
Łatwy
Dodane przez:
Beata

Składniki:
  • Pomidor - 400 g
  • Ryż brązowy - 100 g
  • Cebula - 120 g
  • Mięso mielone wieprzowo wołowe - 200 g
  • Olej rzepakowy - 30 g
  • Mozzarella - 100 g
Sposób wykonania:

Pomidory myjemy odcinamy wierzch i delikatnie wydrążamy środek. Ryż gotujemy. Mięso podsmażamy z cebulką. Kroimy mozzarelle w kostkę, siekamy koperek i bazylię.

Do dużej misy wrzucamy podsmażone mięso z cebulą, wydrążony miąższ z pomidorów ugotowany ryż, posiekane zioła, mozzarellę przyprawiamy do smaku i nadziewamy delikatnie pomidory.

Pieczemy ok 30 min. w nagrzanym piekarniku (160)

Przepis publiczny dodany 2018-02-23 przez Beata. Id Przepis: 39
* - suma niekompletna jeden ze składników nie posiada tej danej
1 - produkt nie ma informacji o białku
2 - produkt nie ma informacji o tłuszczu
3 - produkt nie ma informacji o węglowodanach

Ile kalorii ma Pomidory nadziewane oraz inne produkty i przepisy? O tym zawsze dowiesz się na diefit.pl